Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Stále postrádám odpověď na otázku, kdo konkrétně na Vás vyvíjel nátlak. Mohl byste mi, prosím, odpovědět? Děkuji.

5 0
možnosti
DD

Obdrželi jsme mnoho komentářů, reakcí apod. od lidí, kteří se o našem stanovisku dozvěděli na fb (včetně některých politiků). Obsah komentářů byl velmi vyhrocený, nešlo pouze o nesouhlas, ale výroky stylu - ohrožujete demokracii, vracíte se před listopad 1989 apod. Reagoval jsem také na komunikaci ze strany některých studentů a jejich rodičů.

1 0
možnosti
JV

Nehlasoval jsem pro vládnoucí stranu. Ale demokrat prostě musí respektovat výsledky demokratických voleb. Pokud nejsme demokrati, zakládejme výbory národní fronty a lidové milice jako v únoru 1948. A pokud ulice zvítězí, kdo bude příští prokurátor Urválek? Koho budou chtít demonstranti pověsit?

12 2
možnosti
Foto

Je rozdíl mezi "respektovat výsledky voleb" a "držet hubu a krok" .

Demokratura je to, co si představuje pod: jednou za 4 roky volit a pak už se to toho neplést.

Demonstrace, petiční právo a svobodná média jsou kontrolní mechanismy demokracie. Kdo to popírá, není demokrat, ale relikt minulého režimu.

5 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 4
možnosti
Foto

Já jsem stávkoval alespoň v duchu, neb jako důchodce nemám jinou možnost!

Podívejte na http://www.nebakov.cz/video/strahov1967.mp4

Je to takový můj soukromý důvod. :-)

0 0
možnosti
VH

bolševismus je stav mysli a "kdo nejde s námi, jde proti nám" je znovu na scéně

15 0
možnosti
Foto

To, co u nás proběhlo, nemělo nic společného se stávkou, a to v žádném ohledu. Stávka je přerušení práce, kterým se stávkující snaží cosi vynutit .I to je obecně legální. To, co zde proběhlo byly demonstrace, což je v podstatě jediný kolektivní způsob, jak viditelně vyjádřit nějaký názor mezi volbami.

Nestávkovat lze, a lze i nedemonstrovat. Ta zásadní otázka zní ale jinak: mají lidé demonstrovat svoje názory, svůj nesouhlas a své obavy, pokud je mají? Možná jste si měl na tuto otázku sám odpovědět, než jste napsal tento článek.

7 2
možnosti
Foto

Pokud studenti demonstrují v čase školní výuky, tak o co se jedná?

To je stejné, jako kdyby zaměstnanci demonstrovali ve svojí pracovní době.

5 3
možnosti
JR

J15a29n 58R26á12ž

19. 3. 2018 12:41

Každý učitel, který upřednostňuje v době určené pro výuku účast žáků na mimoškolní politické aktivitě, organizované příznivci jedné verze politického názoru, není dobrým pedagogem, neb nepřímo hendikepuje nositele jiného názoru mezi studenty.

PS. Považuji za velice nebezpečné narušovat jakkoliv princip politické neutrality školního prostředí!

16 2
možnosti
Foto

Politická neutralita se ale vztahuje jen k učivu.

2 6
možnosti
AT

Zopakuji svůj příspěvěk, protože z mně neznámých důvodů zmizel a rád bych znal odpověď:

Za prvé, oceňuji, že jste se nenechal strhnout davem ale zachoval jste se dle svého vnitřního přesvědčení.

Ale nenapsal jste podstatnou věc: kdo vás kritizoval za neúčast ve stávce? Kolegové, studenti, jiní ředitelé, organizátoři? Nebo snad váš nadřízený, sponzor, zřizovatel? Bylo vám vyhrožované vyhazovem nebo jinými sankcemi? Pokud jste se vy (svobodně) rozhodl k neúčasti, musíte se smířit s tím, že se někdo (taktéž svobodně) k vaší neúčasti vyjádří. Říká se tomu diskuze. Možná se vyjádřil ostřeji a důrazněji, než by bylo milé, ale to je život - ne každý má na kultivovanou diskuzi. Ale Sleduji vzrůstající trend některých osob, nejen zde na diskuzích, srovnávat kritiku svého názoru nebo nesouhlas se svým konáním s cenzurou a státní šikanou za socialismu. Netvrdím, že je to váš případ ale váš článek k tomu lehce inklinuje.

4 4
možnosti
DD

Na obdobný dotaz jsem zde již párkrát reagoval. Nepsal jsem o tom, že by nám někdo něco nařizoval, hrozil sankcemi apod. Zřetelně jsem psal o atmosféře, o tom, jak je nyní zvykem reagovat, pokud někdo neprojevuje obdobný politický postoj. Jde o celkovou atmosféru, to jak o věci informují média. Stávkové hnutí je protagonistou obrany demokracie, obrany svobodných médií, hrází totality. Kdo se s ním neidentifikuje je tedy čím?

My konkrétně jsme obrželi množství reakcí, které nebyly ve stylu - nesouhlasíme s Vámi, ale v duchu - jak si to můžete dovolit, zneužíváte moc, zabránili jste politické aktivitě studentů, potlačujete názory s nimiž nesouhlasíte, napomáháte totalitě, chováte se jako před rokem 1989 apod.

Nesouhlasnou diskusi či kritiku neberu jako cenzuru či státní šikanu. Diskutovat nemám problém a to, že se mnou někdo nesouhlasí mi nevadí. Jen chci mít svobodu si myslet co chci a jednat dle toho, aniž by tím byla zpochybňována má demokratičnost apod., jen proto, že nejde s občanským proudem.

Ani v nejmenším jsem nemluvil o státní šikaně, o ní tu nejde. Naopak jde tu o onen "občanský svět", který má tendenci přistupovat k těm co s ním nesouhlasí, jako k tmářům a vytváří prostředí v němž jsou jen "my a oni", tedy my osvícení a oni prohnilí, zkorumpovaní či primitivní.

3 0
možnosti
JS

Pokud nejste za svůj příspěvek placený, tak si Vás vážím.

4 0
možnosti
DD

Děkuji za milá slova i za inspiraci - zkusím manželku, zda by mi za můj článek nezaplatila... :-)

2 0
možnosti
AT

Pane Doksanský, to vy jste smazal můj příspěvek? Jen jsem se vás ptal a myslím, že slušně.

0 0
možnosti
JN

A vy tady snad někde v diskusi vidíte titulek "Příspěvek byl odstraněn autorem blogu." ? 8-o

11 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2419x
Jsem tátou 3 dětí (ročníky 1996, 2000 a 2008) a ředitelem Centra Sion, které mj. provozuje několik úspěšných nestátních škol. Žiji v Hradci Králové a jako typický Hradečák si nedovedu představit, že by to mohlo být jinak...

Seznam rubrik